Vad är politisk islam? En föreläsning med Magnus Norell

Datum/Tid
2018-12-15
15:00 - 17:00

Plats
Bryggarsalen

Kategorier


Den 10 december 2010 fick Sverige sin första självmordsbombare. Många frågor och tankar kring det som hände och det som kunde ske. Men ändå kvarstår frågan som många ställer sig , hur gick det till egentligen? Hur kom det sig att en som växte bland oss, gick med våra barn i våra skolor och fick skydd när hans föräldrar flydde från Irak flera år tidigare med honom, varför gör han så? Är det något vi gör som orsaker detta? Finns det några gemensamma drag, värden och idéer bakom dessa våldshandlingar?

Dessa frågor och många fler kommer vi att få en glimt om tillsammans med vår föreläsare terrorforskaren och författaren Magnus Norell.

Magnus Norell är en svensk statsvetare. Hans forskning inriktar sig på frågor som rör terrorism, politiskt våld, demokratifrågor samt. Norell disputerade 1998 vid Stockholms universitet och har tidigare varit verksam vid Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI), Försvarshögskolan (FHS), SÄPO och MUST samt har varit forskningsledare vid Utrikespolitiska Institutet. 2015 gav han ut boken Kalifatets återkomst: orsaker och konsekvenser, som enligt Norell själv svenska förlag vägrade ge ut. Norell är Senior Fellow vid opinionsinstitutet European Foundation for Democracy som är baserat i Bryssel och Berlin.

Du kan köpa Magnus Norell böcker här.
För att anmäla dig måste du vara inloggad eller registrerad här.

Anmälan är Obligatorisk!!

Sekulärfika är ett återkommande evenemang som anordnas av organisationen Centrum för Sekulär Bildning CSB och riktar sig till alla som söker kunskap och är intresserade av att diskutera samhällsviktiga frågor såsom demokrati, yttrandefrihet, jämlikhet i ett sekulärt samhälle.

Välkommen

Bokningar

Bokningen är stängd för detta evenemang.